Socialiniai tinklai

Aktualijos

Susitikimas su olimpiečiais, Rio De Žaneiro olimpinių žaidinių prizininkais

Avatar

Paskelbta

data

Radviliškio Lizdeikos gimnazija nuo 2004 m. aktyviai dalyvauja olimpinio ugdymo programoje, o nuo 2009 m. kūno kultūros mokytojai, populiarindami olimpines idėjas, kasmet organizuoja susitikimus su Lietuvos olimpiečiais ar kitais įžymiais Lietuvos sportininkais. 

Tęsiant tradicijas, vasario 24 dieną  gimnazijoje svečiavosi Lietuvos irkluotojai, 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiados bronzos medalių laimėtojai, Europos čempionato prizininkai  Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas. Aktų salėje susirinkę gimnazistai audringais plojimais pasitiko olimpiečius. Susitikime – konferencijoje pasidžiaugta sportininkų laimėjimais – dviviečių baidarių 200 m sprinto rungtyje olimpiadoje iškovotais bronzos medaliais ir penkta vieta Pasaulio bei dviem prizinėmis vietomis Europos čempionatuose. Žinoma, daugiausiai klausimų buvo apie Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Kalbėta apie tai, kas lėmė sėkmingą pasirodymą, kaip sekėsi įveikti jaudulį, apie talismanus, ritualus prieš varžybas. Sportininkai nuoširdžiai pasidalino įspūdžiais iš olimpiados, parodė atsivežtus medalius, kurie nustebino savo svoriu, nes yra pakankamai sunkūs – sveria net pusė kilogramo. Mokiniai domėjosi pasirengimu varžyboms, ateities planais, kokia gerų rezultatų formulė. Abu sportininkai pabrėžė, kad, norint pasiekti aukštų rezultatų, pirmiausia reikia turėti tikslą, kurio kryptingai sieki.

Svečiai savo sportinę karjerą pradėjo dar mokydamiesi mokykloje. Aurimą į irklavimo bazę, kad nereikėtų bastytis gatvėmis, nusivedė tėtis, kuris dirbo treneriu. O Edvinas tuo metu ieškojo, kuo užsiimti laisvalaikiu, ir nutarė taip pat išbandyti baidares. Pabandę plaukti  po vieną, vaikinai trenerių  buvo susodinti į dvivietę baidarę. Tai buvo sėkmingas žingsnis, atvėręs kelius į pergales. Vaikinai greitai įsitvirtino jaunimo grupėje, o po to ir tarp suaugusiųjų. Tačiau baigę mokyklą sportininkai suprato, kad iš sporto neišgyvens, tad pasuko skirtingais keliais. Aurimas studijavo teisę Vilniuje, o Edvinas liko Šiauliuose. Baigęs mokslus Aurimas grįžo pas tėvus, o Edvinas emigravo į Angliją, bet abu sporto nepamiršo. Pabandę sportuoti atskirai, pamatė, kad įgūdžiai išlikę, susiskambino ir nutarė drauge atnaujinti sportinę veiklą. Tai buvo sėkmės pradžia, kuri leido jiems išsikovoti kelialapį į Rio olimpiadą.

Gimnazistams buvo įdomu, kaip  jiems sekėsi mokykloje, kokių kuriozinių dalykų teko patirti, kokia jų  mityba, laisvalaikis. Aurimas juokaudamas prisiminė nelabai linksmai pasibaigusį pabėgimą nuo policiininkų, o. Edvinas kartais pabėgdavo iš pamokų. Paaiškėjo, kad jiems mokykloje mieliausios buvo istorijos pamokos, o sporto ir taip užtekdavo, nes treniruotės būdavo kiekvieną dieną. Sportininkai pasakojo apie kuriozus, nutikusius per varžybas. Yra buvę ir taip, kad Aurimui teko išsimaudyti nebaigus varžybų. Šypsodamasis Edvinas pasakojo, kad linksma buvo stebintiems ant kranto, bet ne Aurimui.

Atsisveikindami gimnazistai linkėjo sportininkams sėkmės būsimuose startuose ir atliko dainą „Sakale, lėki“. Nepastebimai pralėkė laikas, nes nuoširdus, betarpiškas bendravimas priminė gerų pažįstamų susitikimą. Renginio pabaigoje visi norintieji  įsiamžino su sportininkais. Mokiniams šis susitikimas buvo puiki, įsimintina pamoka. Paklausę pasaulyje žinomų žmonių gimnazistai turėjo gerą progą įsitikinti, kad kiekvienas gali pasiekti gerų rezultatų, jei tik nepraras noro ir ryžto.

Kūno kultūros mokytoja N. Andrušaitytė

Aktualijos

Nuoširdžiai džiaugsimės, kad šiais iššūkių kupinais 2020 metais įsiliesite į margą Spalvoto meduolio dieną ir kartu tęsime tradiciją VIRTUALIAI !

Avatar

Paskelbta

data

SPALVOTO MEDUOLIO DIENA – tai iniciatyva, suartinanti šeimą ir draugus, padedanti susitikti globotiniems vaikams ir būsimiems įtėviams, skatinanti globotinų vaikų savarankiškumą ir pasitikėjimą savimi. SPALVOTO MEDUOLIO DIENA visoje Lietuvoje vyksta nuo 2008 metų. 

Šiemet tęsime tradiciją nuotoliniu būdu. Kepsime ir marginsime meduolius spalvotais cukraus glaistais, dalinsimės receptais, patarimais ir jaukiausiomis akimirkomis Spalvoto meduolio facebook paskyroje Spalvoto meduolio diena.

Renginio transliacijos su linkėjimais globotiniems vaikams iš bendruomenių namų, šeimynų, žinomų žmonių namų vyks nemokamai. Partneriams padedant, padovanosime ir pristatysime globotiniems vaikams SPALVOTO MEDUOLIO DIENOS meduolių marginimo rinkinius/ dirbtuvėles dovanų Kalėdoms.

Siunčiame trumpą sąrašą žingsnių – juos atlikus, šventė taps dar labiau visų mūsų:

  1. Iki gruodžio 5 d. 15 val. nufilmuokite neilgą, pageidautina iki 3 min. trukmės, vaizdo įrašą, kaip kepate, marginate ar dalinatės meduoliais  su savo bendruomene. Vaizdo siužete gali būti užfiksuotas tiek marginimo procesas, tiek rezultatas.
  2. Vaizdo įrašą užbaikite palinkėjimais visiems, šiemet dalyvaujantiems Spalvoto meduolio dienoje. Priminsime, kad šių metų Spalvoto meduolio dienos tikslas – džiaugtis bendryste.
  3. Atsiųskite savo vaizdo įrašą el. paštu renginiai@verslimama.lt. Jei vaizdo įrašas būtų per didelis siųsti tiesiogiai, maloniai prašome pasinaudoti nemokama perdavimo platforma wetransfer.com. Jūsų šeimos ar bendruomenės meduoliai ir linkėjimai gruodžio 4-5 dienomis bus paskelbti feisbuko paskyroje Spalvoto meduolio diena. 
  4. Apie tai kaip ketinate prisijungti praneškite užpildę anketą online iki gruodžio 3 d. https://docs.google.com/forms/d/1bknchdM7icThVhuQ2PxyWUtGhp4aO6URaCUl8epMDxQ/edit  (Pasitarimui – Donata 8 684/47824/)
  5. DALINKITĖS informacija apie savo dalyvavimą Spalvoto meduolio dienoje su savo bendruomenės, savivaldybės, rato žmonėmis pridėkite nukreipimą į SPALVOTO MEDUOLIO DIENOS Facebook paskyrą https://www.facebook.com/Spalvoto-meduolio-diena-121430321250655
  6. Vizualai yra čia:
https://drive.google.com/drive/folders/1JfHCHitrUNZYXJGAdoxQLvNvKtsysG-K?usp=sharing

DĖKUI UŽ DALYVAVIMĄ ir TRADICIJOS PUOSELĖJIMĄ.

Kartu su jumis 2019 metų renginys

Įvyko 18-oje Lietuvos miestų, 28-iose kepyklėlėse;

Savanoriavo 153 žmonės(iš jų – 42 globotini vaikai);

Meduolius margino vaikai iš 35 vaikų globa besirūpinančių įstaigų

(VGN, Šeimynos, Dienos centrai);

Renginys suteikė gerų emocijų DEŠIMTIMS TŪKSTANČIŲ ŽMONIŲ

ir buvo gerai matomas žiniasklaidoje.

SPALVOTO MEDUOLIO DIENA suartina šeimą ir draugus – tapkite jos dalimi!

Organizatoriai:

VŠĮ „GMM Projektai” | Violeta Masteikienė |Idėjos ir atlikimas

Mob. tel. +370 655 04777, el. paštas violeta@gmmagency.com

INICIATYVA NĖRA IR NETURI BŪTI SIEJAMA SU JOKIA POLITINE PARTIJA AR ATSKIRŲ ŽMONIŲ POLITINE VEIKLA, VIENA ĮMONE AR JOS VEIKLA.

INICIATYVOS TIKSLAS – APJUNGTI, SUARTINTI, ĮTRAUKTI.

Skaityti daugiau

Aktualijos

Maisto ekspertė pataria: gudrybės, kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus jau paruoštus kulinarijos gaminius?

Avatar

Paskelbta

data

Dėl karantino daugiausia laiko praleidžiame namuose, tačiau čia tenka ne tik užsiimti mėgstama veikla, bet ir dirbti nuotoliniu būdu. Tad ne visada norisi laisvą laiką praleisti virtuvėje. Skubantys žmonės keičia ir valgymo įpročius bei daug dažniau renkasi jau paruoštus kulinarijos gaminius. Anot Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, tereikia trupučio fantazijos, kad šie gaminiai virstų restoranams nenusileidžiančiais kulinariniais šedevrais.

„Įsigiję parduotuvėje jau paruoštus patiekalus pagardinkite mėgstamu garnyru, nepamirškite pasiruošti padažo – taip suteiksite namuose gaminto maisto prieskonį. Kulinarijos gaminiai ruošiami iš aukščiausios rūšies ingredientų, todėl jų skonis nenusileidžia su meile namie ar restorane pagamintiems patiekalams. Įsigiję kulinarijos gaminių ne tik sutaupysite laiko, kurį galėsite skirti šeimai, bet ir be ypatingų pastangų nustebinsite artimuosius išskirtiniais patiekalais“, – sako V. Juodkazienė.

Pasak maisto ekspertės, atšalus orams norisi grįžti prie vaikystėje pamėgto vadinamojo jaukaus maisto. Taip pat ir šventinis laikotarpis skatina ieškoti įmantresnių patiekalų, o laiko suktis virtuvėje lieka vis mažiau. Vis dėlto pasitelkus vaizduotę galima nesudėtingai praturtinti valgiaraštį.

Padažai ir garnyras – neatsiejama patiekalo dalis

V. Juodkazienė teigia, kad europiečių itin mėgstami padažai lietuvių neretai nepelnytai pamirštami. Tačiau padažas yra puiki galimybė atrasti vis naujų mėgstamo patiekalo poskonių. Be to, padažus nesudėtinga pasiruošti pagal mėgstamą skonį – pavyzdžiui, su grybais ar prieskoninėmis žolelėmis. „Dažnai kaip padažą žmonės renkasi grietinę, tačiau vos per kelias minutes galima sukurti gardų padažą. Žinoma, svarbu nepersistengti su ingredientais, kad padažas neužgožtų patiekalo, o kaip tik papildytų ir atskleistų skonius“, – pataria maisto ekspertė.

Ne mažiau svarbu paruošti ir garnyrą. Jis papildys pagrindinį patiekalą, suteiks ilgesnį sotumo jausmą. Taip pat garnyras – puikus būdas valgyti daugiau daržovių ir ypač pratinti jas valgyti vaikus, kurie kartais atsisako daržovių patiekalų. Daržovės itin naudingos virškinimui ir yra puikus skaidulų šaltinis, o sunkesniam maistui suteikia lengvumo.

Maisto ekspertė siūlo kelis paprastus būdus, kaip paruošti garnyrą ar padažą.

Kijevo kotletas su grietinėlės padaže troškintomis daržovėmis

Garnyrui Jums reikės:

šaldytų daržovių mišinio arba mėgstamų šviežių daržovių

30 g sviesto

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų

150 ml grietinėlės

Paruošimas:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite pasirinktas daržoves. Daržoves kelias minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies. Joms suminkštėjus supilkite grietinėlę, įdėkite druskos, pipirų ir patroškinkite dar 5 minutes. Patiekalą galite pagardinti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Blyneliai su kumpiu ir sūriu grietinėlės ir pievagrybių padaže

Padažui Jums reikės:

300 ml grietinėlės

30 g sviesto

pievagrybių

svogūno

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų

Paruošimas:

Supjaustykite svogūną ir pievagrybius. Įkaitintoje keptuvėje ištirpdykite sviestą, tuomet ant vidutinės ugnies kelias minutes pakepinkite svogūną, jam įgavus auksinį atspalvį sudėkite pievagrybius ir juos taip pat pakepinkite kelias minutes. Pievagrybiams apkepus supilkite grietinėlę, sudėkite druską, pipirus ir padažą patroškinkite kelias minutes. Jeigu mėgstate, galite pagardinti šviežiais krapais.

Keptos vištienos šlaunelės su kuskuso ir fetos salotomis

Salotoms Jums reikės:

175 g kuskuso

250 ml vandens

1 vnt. agurko

saujos vynuoginių  pomidoriukų

2 valg. š. alyvuogių aliejaus

1 vnt. citrinos

270 g fetos sūrio

granatų sėklų

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų

Paruošimas:

Nedideliame puode užvirkite vandenį. Jam užvirus suberkite kuskusą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pamaišykite ir  išjunkite ugnį, puodą uždenkite dangčiu ir 10 min palikite pastovėti. Tuomet šaukštu pamaišykite išbrinkusias kuopas ir leiskite joms atvėsti. Kol kuskusas vėsta pasiruoškite daržoves. Nedideliais gabaliukais supjaustykite agurką ir pomidorus.

Į dubenį suberkite atvėsusį kuskusą, suberkite paruoštas daržoves. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį įspauskite citrinos sulčių. Salotas pagardinkite druska, pipirais, suberkite pjaustytą fetą. Viską gerai sumaišykite. Patiekalą galite pagardinti mėgstamais žalumynais ir granatų sėklomis.

Skaityti daugiau

Skaitomiausi

Copyright © 2019