Socialiniai tinklai

Aktualijos

Rudens arbatos

Avatar

Paskelbta

data

,,Spanguolių arbata‘‘

Reikės:  250 ml vandens, šaukštelis žaliosios arbatos, šaukštas spanguolių ( tinka ir trintos su cukrumi), pagal skonį medaus.

 Arbatžoles suberkite į arbatinuką ir užplikykite šiek tiek pravėsusiu virintu vandeniu. Palaukite, kol pritrauks. Spanguoles sutrinkite ir sudėkite į puodelį. Ant viršaus užpilkite perkoštą žaliąją arbatą. Pagardinkite medumi.

,,Juodoji arbata su mėtomis ir imbieru‘‘

Reikės : 250 ml vandens, 2 šaukštelių juodosios arbatos lapelių, 5 g. imbiero, 2 mėtų lapelių, pagal skonį medaus ir citrinos sulčių.

 Į arbatinuką suberti arbatžoles, mėtų lapelius ir sutarkuotą arba mažais gabalėliais supjaustytą imbierą. Užplikyti užvirintu vandeniu. Palaukti kol pritrauks, tada supilti į puodelį ir pagardinti medumi ir citrinos sultimis.

,,Šaltalankių arbata‘‘

Reikės:  200 g šaltalankių arba 2 šaukštelių šaltalankių lapų granuliuotos arbatos, 1 šaukšto žaliosios arbatos lapelių, 0,5 l. vandens ir pagal skonį medaus. Vandenį iš lėto užvirkite iki 60-70 laipsnių ir juo užplikykite žaliosios arbatos lapelius. Po 5 min įdėkite arba sutrintas šaltalankių uogas, arba užplikytą šaltalankių arbatą ir pagal skonį pagardinkite medumi.

,, Prieskoninė arbata su pienu‘‘

Reikės : 500 ml vandens, 50 g. cukraus, 3 maišelių  juodosios arbatos, 2 cinamonų lazdelių, šaukštelio cinamono, 8 gvazdikėlių, truputis imbiero šaknies, vanilės ankštis, pagal skonį kardamono, šaukštas medaus, šaukštelis apelsino žievelių, ½ šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių, pagal skonį pieno.

Imbierą nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklytes.  Giliame puode užvirkite vandenį su cukrumi, įdėkite juodosios arbatos maišelius ir suberkite visus prieskonius, išskyrus medų, sudėkite apelsino žieveles ir cinamono lazdeles. Kaitrą sumažinkite, puodą uždenkite ir apie 20 min. virinkite ant vidutinės kaitros. Paruoštą kvapią arbatą nukelkite nuo ugnies ir išgriebus maišelius, supilkite į arbatinuką. Į dar šiltą arbatą sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti. Pašildytą pieną elektriniu plaktuvu išplakite iki putų ir sumaišykite perpus su prieskonių arbata. Skanu gerti ir šiltą, ir šaltą.

,,Obuolių arbata‘‘

Reikės : jūsų mėgstamos juodosios arbatos, porą obuolių, malto cinamono, medaus. Pirmiausia užplikome juodąją arbatą. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Į aukštas storo stiklo stiklines  ( tinka puodeliai) dedame  gerą šaukštą obuolių, užberiame  cinamonu, įdedame medaus, išmaišome, užpilame  jau pritrauktą juodąją arbatą, išmaišome ir palaukiame, kol nusistovės.

,,Čiobrelių arbata su medumi‘‘

Reikės : 1 l. vandens, ryšelio šviežių arba džiovintų čiobrelių, 1-2 šaukštų medaus, 2-3 šaukštų citrinos sulčių. Verdančiu vandeniu užpilkite čiobrelius, atvėsinkite, tada įdėkite medaus ir pagardinkite citrinos sultimis.

Komentarai

Jūsų komentaras

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Aktualijos

Radviliškio jaunųjų atlikėjų sėkmė Tarptautiniame – nuotoliniame konkurse „Kalėdinės žvaigždės“

Avatar

Paskelbta

data

Nors ir gyvename pokyčių metu, ugdymas Radviliškio muzikos mokykloje šiuo metu vyksta nuotoliniu būdu, tačiau mokytojai bei mokiniai dirba, muzikuoja, tobulėja ir savo gebėjimus bei pasiekimus skuba įsivertinti konkursuose.

2021 metų sausio 10 dieną Kazachijos respublikos sostinėje, Nur-Sultano mieste, įvyko VI Tarptautinis – nuotolinis konkursas „Kalėdinės žvaigždės“.

Šiame konkurse savo jėgas išbandė nemažas Radviliškio muzikos mokyklos jaunųjų atlikėjų būrys.

Konkursui reikėjo pateikti atliekamų kūrinių video įrašus. Kuriuose matytųsi visas atlikėjas, kūriniai turėjo būti atliekami atmintinai. Įrašus vertino komisija susidedanti iš žymių Kazachijos nacionalinės  konservatorijos, bei Nacionalinio menų universiteto profesorių bei ekspertų.

Konkurse galėjo dalyvauti solinio dainavimo mokiniai bei instrumentinės muzikos solistai ir ansambliai. Dalyviai buvo vertinami už atlikimo profesionalumą, intonacijos švarumą, repertuaro sudėtingumą, muzikalumą, artistiškumą.

Mūsų mokyklos atstovus lydėjo sėkmė!

Instrumentinės muzikos grupėje – Fortepijono solistų II (8-10m.) amžiaus kategorijoje:

Grand Prix iškovojo Augustas Kazakevič (mokytojas Rytis Borusevičius)

II vietos laureato diplomą laimėjo: Rusnė Bartkevičiūtė (mokytoja Daina Vedeckienė)

Instrumentinės muzikos grupėje – Fortepijono solistų III (11-13m.) amžiaus kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Kajus Korsakas (mokytoja Vera Silickaja)

I vietos laureato diplomą laimėjo: Emilija Dambrauskaitė (mokytoja Aurelija Stončiuvienė)

Instrumentinės muzikos grupėje – Fortepijono solistų IV (14-16m.) amžiaus kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Akvilė Korsakaitė (mokytoja Vera Silickaja)

I vietos laureato diplomą laimėjo: Justė Levickaitė (mokytojas Rytis Borusevičius)

II vietos laureato diplomą laimėjo: Viltė Andzelytė (mokytoja Vera Silickaja)

Fortepijoninių ansamblių IV (14-16m.) amžiaus kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Fortepijoninis duetas Patricija Butvilaitė ir Augustė Motekaitytė (mokytoja Diana Sabulienė)

Vokalinio dainavimo grupėje – Solinio dainavimo II (8-10m.) amžiaus kategorijoje:

II vietos laureato diplomą laimėjo: Radvilė Deltuvaitė (mokytoja Inga Petrauskienė)

II vietos laureato diplomą laimėjo: Rusnė Zalencaitė  (mokytoja Inga Petrauskienė)

Vokalinio dainavimo grupėje – Solinio dainavimo III (11-13m.) kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Lėja Deltuvaitė (mokytoja Inga Petrauskienė)

Vokalinio dainavimo grupėje – Solinio dainavimo IV (14-16m.) kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Juta Butkevičiūtė (mokytoja Inga Petrauskienė)

Sveikiname nugalėtojus ir linkime visokeriopos sėkmės, bei nesustoti tobulėjant!

Skaityti daugiau

Aktualijos

Radviliškyje pareigūnai sulaikė gerokai išgėrusį VW Passat vairuotoją

Avatar

Paskelbta

data

Sausio 14 d. 10.59 val. Radviliškyje, Gedimino g., vyras, gimęs 1989
m., vairavo automobilį „VW Passat“ neblaivus (2,42 prom.).
Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Asociatyvi nuotr.

Skaityti daugiau

Skaitomiausi