Šefas V. Blauzdavičius švenčia tarptautinę mėsainių dieną: dalijasi patarimais ir unikaliais receptais

Tobulai apskrudusi bandelė, sultingas ir minkštas paplotėlis bei burnoje tirpstantis sūris – neliečiami mėsainio elementai. Tarptautinės mėsainių dienos, minimos gegužės 28 dieną, proga, Šefas Vylius Blauzdavičius pasakoja apie vieną mėgstamiausių savo grilio patiekalų ir ne tik dalijasi patarimais, kaip sėkmingai paminėti šią progą, bet ir siūlo išbandyti du originalius „burgerių“ variantus. Vienas iš jų patiks ir mėsos nevalgantiems ar nuo jos pailsėti norintiems iškylautojams.

Kalbėdamas apie mėsainius, V. Blauzdavičius sako, kad vargu ar per savo gyvenimą yra sutikęs žmonių, nemėgstančių mėsainių. Jam šie patiekalai asocijuojasi su kūryba ir laisve.

„Neslėpsiu – geras mėsainis yra vienas mano mėgstamiausių grilio valgių, o ir pagaminamas – itin sparčiai. Ruošiant mėsainius galima be proto daug improvizuoti, kombinuoti skirtingus ingredientus ar rinktis įvairią mėsą. Unikalius suvožtinius nesunku iškepti naudojant vis kitokias bandeles, daržoves ar padažus. Asmeniškai, mėgstu vienu metu kepti daug skirtingų mėsainių, atitinkančių kiekvieno svečio skonį, nes niekada nežinai, kas paprašys daugiau sūrio, mėsos ar daržovių“, – pasakoja šefas.

Reikalauja tik truputėlio pasiruošimo

Pasak grilio meistro, mėsainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, tik truputėlio pasiruošimo prieš tai. Dėl to į procesą galima įtraukti ir vaikus, mėsainius kartu su jais kurti mėsainius, leisti atžaloms pasirinkti, kokio padažo ar kokių daržovių norės.

„Siekiant, kad darbas prie grilio iškylos metu vyktų sklandžiau, iš anksto pasidarykite namų darbus: susipjaustykite daržoves, salotas, bent valandą prieš kepimą ant stalviršio palaikykite mėsainių paplotėlius, susipjaustykite sūrį. Tokiu būdu prireiks vos kelių minučių jūsų mėsainiams sukonstruoti“, – teigia V. Blauzdavičius.

Viskas priklauso nuo produktų kokybės

Anot jo, kuo toliau, tuo daugiau lietuvių ima mėgti mėsainius, tačiau suvožtiniams dažnai koja vis dar pakiša įsitikinimas, kad tai – nesveikas greitas maistas.

„Viskas priklauso nuo to, kokius produktus pasirinksite – ar jie bus švieži, natūralūs. Pavyzdžiui, prekybos tinkle „Lidl“ siūlomame „Grill&Fun“ asortimente galima rasti daugybę skirtingų, kokybiškos mėsos variantų: kumpio kepsnį, marinuotą vištieną bei šonkaulius, grilio dešreles. Visi šie elementai puikiai papildys jūsų mėsainį“, – sako pašnekovas.

Neliečiama trijulė – paplotėlis, sūris ir bandelė

Grilio specialisto teigimu, prieš švenčiant mėsainių dieną ir ant grilio dedant bandeles bei mėsą, reikėtų atkreipti dėmesį į kelis patarimus, paversiančius jūsų patiekalus dar gardesniais.

„Svarbiausia neperkrauti mėsainio galybe skirtingų ingredientų – geriau rinkitės kelis pagrindinius, bet kokybiškus elementus. Klasikiniame mėsainyje pirmuoju smuiku turi groti „įprasti įtariamieji“ – paplotėlis, sūris ir bandelė. Dažnai jų skoniai užgožiami padažais, daržovėmis ir kitais produktais. Man tai nepatinka, nes tokiu būdu patiekalas netenka savo skonio ir žavesio“, – tvirtina V. Blauzdavičius.

Total
1
Shares
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Related Posts