Ketaus indai buvo naudojami jau nuo seno, o puikiomis jų savybės neabejojama ir šiandien. Žinoma, technologijos tobulėja, tad ir modernūs ketaus indai stebina tiek stiliaus, tiek funkcijų darna. Ketaus puoduose ar keptuvėse galima ruošti tiek daržoves, tiek mėsą ar net desertus. Tačiau tai yra tik viena iš daugelio priežasčių, kodėl kiekvienas virtuvės šeimininkas turėtų įsigyti šiuos indus. Jei vis dvejojate, toliau pasidalinsime dar 3 ketaus indų privalumais.
1. Ilgaamžiškumas
Šiandien įvairių medžiagų, modernios ir kokybiškos keptuvės yra tvirtos, atsparios deformacijai ir įbrėžimams. Būtent dėl šių savybių mėgstamos tiek tradicinės, tiek emaliuotos ketaus keptuvės. Ruošiant maistą galima naudoti ir medinius, ir metalinius, ir silikoninius įrankius.
Žinoma, ilgaamžiškumui įtakos turi ir priežiūra, o ji tikrai nėra sudėtinga. Baigus gaminti patiekalą, ketaus keptuvę ar puodą reikia išplauti, gerai nusausinti ir ištepti aliejumi. Plaunant svarbiausia vengti indų ploviklio, o vietoje jo naudoti šiltą vandenį ir švelnesnę kempinę.
2. Atsparumas aukštai temperatūrai
Visi ketaus indai pasižymi atsparumu itin aukštai temperatūra. Dėl to dažniausiai universalias ketaus keptuves ir puodus galima naudoti tiek ant paprastos arba indukcinės viryklės, tiek ant laužo, tiek orkaitėje ar net krosnyje. Be to, ketaus indai pasižymi tolygiu šilumos pasiskirstymu bei išlaikymu. Dėl to pagamintas ir ketaus puode paliktas patiekalas dar ilgai liks šiltas.
3. Unikalus paviršius
Vienas pagrindinių šiuolaikinės virtuvės savininkų kriterijų renkantis puodus ir keptuves – neprikepantis paviršius. Kuo čia išskirtiniai ketaus indai? Tinkamai paruoštas ketaus paviršius įgauna natūraliai nelimpančią dangą ir ši savybė su laiku tik pagerėja. Todėl skirtingai nuo kai kurių kitų „nelimpančių“ dangų, gaminant ketaus indus nereikia papildomai naudoti sintetinių cheminių medžiagų ar dangų.
Taigi, tai 3 iš bene svarbiausių priežasčių, kodėl verta investuoti į kokybiškus ketaus indus. Be viso to, ketaus puodus, keptuves galima lengvai atnaujinti ir taip juos naudoti ne vieną dešimtmetį. O svarbiausia, tai labai universalūs indai, kurie leis eksperimentuoti su įvairiais patiekalais ir net jų paruošimo būdais.