Socialiniai tinklai

Aktualijos

Šefas Gian Luca Demarco atskleidė tobulo kepsnio paslaptis: išbandykite savo virtuvėje

Avatar

Paskelbta

data

Stiprėjant grilio tradicijai Lietuvoje, vis daugiau gyventojų kepsninėje ruoštų patiekalų skoniais mėgaujasi ne tik vasarą, bet ir atvėsus orams. Galimybę ir žiemą paruošti gardžius kepsnius nei minutės nešąlant prie lauko kepsninės suteikia namų virtuvėje naudojamas grilis.

Garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco dalijasi patarimais, kaip namuose lengvai paruošti tobulus grilio patiekalus, o prekybos tinklo „Senukai“ atstovė atskleidžia, kokią virtuvės įrangą gyventojai suskubo atsinaujinti šį sezoną.

Grilis namų virtuvėje

„Senukų“ parduotuvėje įrengtoje virtuvėje gamindamas grilio patiekalus, Gian Luca parodo, kaip paprasta juos ruošti bet kuriuo metų sezonu.

„Visiems kaitlenčių tipams tinkančiame namų grilyje kepamas maistas išlaiko ant anglių kepto maisto skonį ir tekstūrą, o reljefinis paviršius ant patiekalų suformuoja grotelių raštą, sukurdamas lauke ruošto maisto įspūdį. Todėl net žiemą nešaldami prie lauko kepsninės, galite paruošti šventinę vakarienę bei pasimėgauti gardžiais grilio patiekalais“, – pristato virtuvės šefas iš Italijos.

Anot „Kesko Senukai“ atstovės Elonos Uckutės, šį sezoną augantys grilio keptuvių pardavimai rodo, kad šaltuoju metų laiku gyventojai noriai ruošia skrudintus patiekalus namuose.

„Vos atvėsus orams, šoktelėjo namų virtuvėje naudojamų grilių pardavimai. Ant kaitlentės įkaistantis grilis ne tik praverčia šaltuoju metų sezonu, bet taip pat yra praktiškas sprendimas didmiesčių gyventojams, neturintiems savo sodo, kiemo ar terasos, bet norintiems pasilepinti kepsninėje ruošto maisto skoniu“, – pasakoja E. Uckutė.

Penkios tobulo kepsnio paslaptys

Virtuvės šefo teigimu, ruošiant grilio patiekalus tiek lauko kepsninėje, tiek grilyje namuose, galioja tos pačios taisyklės. Pirma jų – sausas kepamo maisto paviršius. Tam kad kepamas maistas nespragsėtų bei nesviltų, Gian Luca mėsą ir daržoves rekomenduoja gardinti prieskoniais tik baigus kepti.

Dar viena svarbi taisyklė – tinkama grilio temperatūra. „Norint, kad kepamos mėsos paviršius gražiai skrustų, karamelizuotųsi ir galėtumėte džiaugtis gyvenimu, minimali grilio temperatūra turėtų būti 175 laipsniai. Jei mėsą pradėsite kepti gerai neįkaitusiame grilyje, ji lips prie kepsninės paviršiaus ir nebus smagu gyventi“, – juokauja garsus italas.

Taip pat svarbu neperkepti jautienos kepsnio, todėl virtuvėje rekomenduojama naudoti chronometrą. „Viena pusė turėtų kepti lygiai dvi minutes“, – patarimus toliau dalija ekspertas.

Ketvirtasis Gian Luca patarimas kviečia apsišarmuoti kantrybe ir prie kepamos mėsos nelįsti: nespausti, netikrinti, ar iškepė. Tik praėjus dviem minutėms, apversti į kitą pusę. „Kas spaus mėsą – sapnuos košmarus, – šmaikštauja virtuvės šefas bei pristato dar vieną rekomendaciją. – Siekiant tobulo rezultato, iškeptas steikas dar turi „pailsėti“. Kepsnys taps minkštesnis ir sultingesnis, jei jį palaikysite 8 minutes iki 85 laipsnių įkaitintoje orkaitėje įjungę konvekcinį režimą“.

Per šventes praverčia vakuumatorius

E. Uckutė pastebi, kad klientai jau nuo gruodžio pradžios galvojo apie šventinį stalą ir parduotuvėse aktyviai ieškojo ne tik naujų stalo serviravimo įrankių, bet ir smulkios virtuvės technikos.

„Pirkėjai prieš šventes atsinaujino indų servizus, stalo įrankius, išsirinko naujas serviravimo dekoracijas – jie norėjo šventes sutikti prie skoningai padengto vaišių stalo. O tam, kad ilgiau išsaugotų po švenčių likusių patiekalų maistines savybes, klientai rinkosi vakuumatorius“, – vardija E. Uckutė.

Gian Luca siūlo šį prietaisą naudoti ne tik maisto laikymui, tačiau ir greitam daržovių konservavimui.

„Prie kepsnio galite paruošti netradicinį garnyrą – vakuumuotus agurkus – bei taip nustebinti savo šeimą struktūrą pakeitusiomis daržovėmis. Jos atrodys permatomos, tarsi vaiduokliai“, – paslaptingai pristato virtuvės šefas.

Vaida Sindaravičiūtė-Kuosė

Publicum

+37060636717

v.kuose@publicum.lt

Komentarai

Jūsų komentaras

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Aktualijos

Radviliškio jaunųjų atlikėjų sėkmė Tarptautiniame – nuotoliniame konkurse „Kalėdinės žvaigždės“

Avatar

Paskelbta

data

Nors ir gyvename pokyčių metu, ugdymas Radviliškio muzikos mokykloje šiuo metu vyksta nuotoliniu būdu, tačiau mokytojai bei mokiniai dirba, muzikuoja, tobulėja ir savo gebėjimus bei pasiekimus skuba įsivertinti konkursuose.

2021 metų sausio 10 dieną Kazachijos respublikos sostinėje, Nur-Sultano mieste, įvyko VI Tarptautinis – nuotolinis konkursas „Kalėdinės žvaigždės“.

Šiame konkurse savo jėgas išbandė nemažas Radviliškio muzikos mokyklos jaunųjų atlikėjų būrys.

Konkursui reikėjo pateikti atliekamų kūrinių video įrašus. Kuriuose matytųsi visas atlikėjas, kūriniai turėjo būti atliekami atmintinai. Įrašus vertino komisija susidedanti iš žymių Kazachijos nacionalinės  konservatorijos, bei Nacionalinio menų universiteto profesorių bei ekspertų.

Konkurse galėjo dalyvauti solinio dainavimo mokiniai bei instrumentinės muzikos solistai ir ansambliai. Dalyviai buvo vertinami už atlikimo profesionalumą, intonacijos švarumą, repertuaro sudėtingumą, muzikalumą, artistiškumą.

Mūsų mokyklos atstovus lydėjo sėkmė!

Instrumentinės muzikos grupėje – Fortepijono solistų II (8-10m.) amžiaus kategorijoje:

Grand Prix iškovojo Augustas Kazakevič (mokytojas Rytis Borusevičius)

II vietos laureato diplomą laimėjo: Rusnė Bartkevičiūtė (mokytoja Daina Vedeckienė)

Instrumentinės muzikos grupėje – Fortepijono solistų III (11-13m.) amžiaus kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Kajus Korsakas (mokytoja Vera Silickaja)

I vietos laureato diplomą laimėjo: Emilija Dambrauskaitė (mokytoja Aurelija Stončiuvienė)

Instrumentinės muzikos grupėje – Fortepijono solistų IV (14-16m.) amžiaus kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Akvilė Korsakaitė (mokytoja Vera Silickaja)

I vietos laureato diplomą laimėjo: Justė Levickaitė (mokytojas Rytis Borusevičius)

II vietos laureato diplomą laimėjo: Viltė Andzelytė (mokytoja Vera Silickaja)

Fortepijoninių ansamblių IV (14-16m.) amžiaus kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Fortepijoninis duetas Patricija Butvilaitė ir Augustė Motekaitytė (mokytoja Diana Sabulienė)

Vokalinio dainavimo grupėje – Solinio dainavimo II (8-10m.) amžiaus kategorijoje:

II vietos laureato diplomą laimėjo: Radvilė Deltuvaitė (mokytoja Inga Petrauskienė)

II vietos laureato diplomą laimėjo: Rusnė Zalencaitė  (mokytoja Inga Petrauskienė)

Vokalinio dainavimo grupėje – Solinio dainavimo III (11-13m.) kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Lėja Deltuvaitė (mokytoja Inga Petrauskienė)

Vokalinio dainavimo grupėje – Solinio dainavimo IV (14-16m.) kategorijoje:

I vietos laureato diplomą laimėjo: Juta Butkevičiūtė (mokytoja Inga Petrauskienė)

Sveikiname nugalėtojus ir linkime visokeriopos sėkmės, bei nesustoti tobulėjant!

Skaityti daugiau

Aktualijos

Radviliškyje pareigūnai sulaikė gerokai išgėrusį VW Passat vairuotoją

Avatar

Paskelbta

data

Sausio 14 d. 10.59 val. Radviliškyje, Gedimino g., vyras, gimęs 1989
m., vairavo automobilį „VW Passat“ neblaivus (2,42 prom.).
Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Asociatyvi nuotr.

Skaityti daugiau

Skaitomiausi